Ajankohtaista

Tampereen Kivikerhon sääntömääräinen syyskokous järjestetään perjantaina 17.11.2017 klo 18.00 Tampereen Taivaltajien kerhohuoneella, Kortelahdenkatu 10–12, Tampere. Kokouksessa käsitellään syyskokoukselle määrättyjä asioita kuten talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ja valitaan hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Kokouksen jälkeen on kahvitarjoilu sekä afrikkalainen workshop ja Kongon kivet, niistä tulee kertomaan Matshouda Bakadiasa. Hänellä on mukana Kongosta kiviä myös myytäväksi.

Tervetuloa!

Perjantaina 20.10. klo 18 alkavassa kivi-illassa ensiapukouuttaja Martti Mäkelän aiheena on "Tapaturmat kivimontuilla ja ensiapu".  Paikka: Tampereen Taivaltajien kokoustilat, Kortelahdenkatu 10-12. Tervetuloa.

TRE kivimuseo jaspiksia

Sunnuntaina 3.9.2017 tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ”kivineuvos” DI Paavo Korhonen lahjoitti Tampereen kaupungille ensimmäisen kivieränsä ja sen jälkeen perustettiin Tampereen kivimuseo.

Museokeskus Vapriikki juhlistaa kivimuseon 20-vuotistaivalta yhteistyössä Tampereen Kivikerhon kanssa järjestämällä sunnuntaina 3.9.2017 kivimuseopäivän.
Ohjelmassa on
– kivimuseon rastirata (koko päivän ajan)
– klo 12 ja klo 13 Perhekierros kivimuseossa, oppaana museolehtori Sallamari Angeria
– klo 14 ja klo 16 kivimuseokierrokset, oppaina Tampereen Kivikerhosta Tarmo Grönqvist, Antti Kankainen ja Jukka-Pekka Lehtinen
– klo 12–14 ja klo 15–17 kivien tunnistuspiste, Joel Dyer Tampereen Kivikerhosta tunnistaa yleisön mahdollisesti mukanaan tuomia kiviä
– tietoa kiviharrastuksesta, Tampereen Kivikerhon julkaisemasta Mineraliasta – kiviharrastajan kuvalehdestä sekä yhdistyksen toiminnasta.

Kivimuseo sijaitsee Museokeskus Vapriikissa (Tampellan alueella) ja on avoinna klo 10–18. Osoite: Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere.
Museossa on samanaikaisesti useita muitakin näyttelyitä kuin Kivimuseo.
Pääsymaksu 12 euroa aikuiset, lapset 6 euroa.
Kotisivut: vapriikki.fi

skotlanti

Kesän jälkeen ensimmäinen kivi-ilta on perjantaina 15.9.2017 klo 18. Aiheena kivikerhon viime heinäkuinen ulkomaanmatka Skotlantiin. Kiviä, kuvia, tarinaa. Tervetuloa!
Paikka: Tampereen Taivaltajien kokoustilat, Kortelahdenkatu 10-12 (käynti Suokadun puolelta).

Tervetuloa kivi-iltaan perjantaina 12.5.2017. Aiheena Viitaniemen pegmatiittilouhoksen historia ja merkittävimmät kivilöydöt. Luennoitsijana gemmologi Tarmo Grönqvist. Paikka: Tampereen Taivaltajien kokoustilat, Kortelahdenkatu 10-12 Tampere.

topaasia Viitaniemesta

Seuraavana päivänä, lauantaina 13.5. klo 10 tutustumiinen Eräjärven kivimuseoon, jossa Viitaniemen louhoksen kiviin voi tutustua lisää. Museon jälkee matka jatkuu louhokselle. Eräjärven museoyhdistyskerää osallistujilta 4 euroa/henkilö museoon tutustumismaksun sekä louhosmaksun 10 euroa/henkilö. Louhosmaksun voi maksaa myös suoraa Viitanieen louhoksellakin.