Ajankohtaista

Tervetuloa kivi-iltaan perjantaina 12.5.2017. Aiheena Viitaniemen pegmatiittilouhoksen historia ja merkittävimmät kivilöydöt. Luennoitsijana gemmologi Tarmo Grönqvist. Paikka: Tampereen Taivaltajien kokoustilat, Kortelahdenkatu 10-12 Tampere.

topaasia Viitaniemesta

Seuraavana päivänä, lauantaina 13.5. klo 10 tutustumiinen Eräjärven kivimuseoon, jossa Viitaniemen louhoksen kiviin voi tutustua lisää. Museon jälkee matka jatkuu louhokselle. Eräjärven museoyhdistyskerää osallistujilta 4 euroa/henkilö museoon tutustumismaksun sekä louhosmaksun 10 euroa/henkilö. Louhosmaksun voi maksaa myös suoraa Viitanieen louhoksellakin.

Maaliskuun kivi-illassa perjantaina 24.3.2017 klo 18 jäsenemme, reppureissaaja Anssi Keskinen kertoo viisi kuukautta kestäneestä matkastaan Mongoliaan, Kiinaan ja Vietnamiin. Vajaa kuukausi sitten hän matkalta vasta palasikin. Anssi kertoo myös viime vuoden Perun-matkastaan. Kiviä matkoilta on tottakai myös näytillä kivi-illassa.

Paikka: Tampereen Taivaltajien kokoustilat, Kortelahdenkatu 10-12 (käynti Suokadun puolelta), Tampere. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet.

excilis KH

Tervetuloa kivi-iltaan klo 18. Fossiiliharrastaja Keijo Hiltunen kertoo Ahvenanmaan fossiileista. Hän tuo näytille upeita fossiileja Ahvenanmaalta, kannattaa tulla. Paikka: Tampereen Taivaltajien kokoustilat Korteahdenkatu 10–12, Tampere (käynti Suokadun puolelta).

Tampereen Kivikerho on omana osastonaan mukana maaliskuun kivimessuilla, jotka järjestetään Jokimaan ravikeskuksessa Lahdessa. Tervetuloa tutustumaan. Messut järjestää Lahden Jalo- ja Korukiviharrastajat ry, www.kivikerho.fi

Messut ovat avoinna molempina päivinä klo 10-17. Sunnuntaina messuilla on huutokauppa, jossa meklaroi Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki.

Tampereen Kivikerhon sääntömääräinen syyskokous järjestetään perjantaina 25.11.2015 klo 18.00 Tampereen Taivaltajien kerhohuoneessa, Kortelahdenkatu 10–12, Tampere.

Kokouksessa käsitellään mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017, valitaan puheenjohtaja seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi ja hallituksen jäsenet erovuorossa oleville sekä toiminnantarkastaja
ja hänelle varajäsen.

Kokouksen jälkeen juhlistetaan 30-vuotiasta kivikerhoamme kahvin ja kakun kera sekä huomioidaan ansioituneita jäseniämme.

Kahvitilaisuuden lomassa läsnäolijoilla on tilaisuus osallistua myös pienimuotoisiin arpajaisiin. Päävoittona on Tampereen Kivikerhon puukko (kuvassa). Puukon kahvan päähän on istutettu spektroliitti. Puukkoon kuuluu myös nahkainen tuppi. Puukon ja tupen on valmistanut Jukka-Pekka Lehtinen. Tervetuloa!

Puukko speku JPL